Svet
21 ogledov

Držala sta se za roke in umrla

Dolores in Trent Facebook
Ljubezenska zgodba skoraj brez primere. 83-letna Dolores in njen 88-letni soprog Trent Winstead sta v zakoni preživela 64 let. Zadnji dan svojega življenja sta preživela v skupni bolniški sobi, držala sta se za roko, nato pa umrla.

Zakonca, ki sta skupaj preživela 64 let, sta umrla 9. decembra v Nashvillu. Nekaj dni pred tem so 88-letnemu Trentu odpovedale ledvice, Dolores je bila ves čas ob njegovi bolniški postelji. Dializo je slabo prenašal, začelo mu je slabeti srce, zaradi česar so ga premestili na oddelek za intenzivno nego.

Nekaj dni zatem se je začelo sesuvati tudi Doloresino zdavje; začeli so jo mučiti glavoboli in neprekinjene slabosti. Zdravniki so menili, da trpi zaradi možganskih anevrizem ter jo premestili v bolnišnico. Osebje je dovolilo, da je bil zakonski par v isti sobi.

Doloresino srce se je ustavilo 9. decembra ob 21. uri zvečer. Ko je njen sin očetu sporočil, da je mama umrla, je Trent še vedno držal njeno roko, z drugo ji je poslal poljub, nato pa čez nekaj ur umrl še sam.

Njuna hčerka Cheryl je za Washington Post povedala, da oče očitno ni mogel prenesti pomisli, da je njegova soproga umrla. Njegovo srce tega ni zdržalo.

Zgledna zakonca sta se spoznala leta 1950 v Teenneseeju; Trent je moral kmalu v korejsko vojno, z Dolores si je redno izmenjeval ljubezenska pisma. Ko se je vrnil v ZDA, sta se poročila. V zakonu so se jima rodili trije otroci, imela sta tudi tri vnuke in osem pravnukov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.