Svet
1708 ogledov

Dve veliki neumnosti Nizozemke na Hrvaškem

Hrvaška Biokovo
Turistka se je nespametno spravila v nevarnost.

Nizozemski par se je sprehajal po Biokovu in užival v naravi. Med sprehodom sta na enem od kamnu opazila kačo in ženska je v tistem trenutku sprejela neumno odločitev. 

Ko je videla "ljubko kačo", jo je želela pobliže pogledati in jo pobožati. Modras ni delil njenega navdušenja in jo je ugriznil v sredinec. S partnerjem sta hitro ugotovila, da nekaj ni v redu in poklicala pomoč. 

Zdravnik je na podlagi njunega opisa ugotovil, da gre za modrasa in jima naročil, naj se čim prej spustila v dolino. Do prihoda v Split ji je roka že pošteno zatekla, zato so ji nemudoma dali protistrup, piše Slobodna Dalmacija. 

Vse skupaj pa je dodatno zapletla Nizozemka sama. "Iz prsta si je izsesala strup in si ga tako še enkrat vnesla v telo," je pojasnil zdravnik. "Nikoli ne smete narediti tega. V primeru, da ima oseba težave z zobmi in dlesnimi, se lahko strup še hitreje absorbira." 

K sreči se je v tem primeru vse izteklo v redu. Nizozemka je nekaj dni ostala v bolnišnici, nato pa so jo odpustili v domačo oskrbo.   

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.