Svet
2366 ogledov

Eden najbolj osovraženih politikov padel na srečanju z lobisti

Mitch McConnell Epa Mitch McConnell.
Doživel je pretres možganov, ostaja v bolnišnici.

Vodja senatnih republikancev v ameriškem kongresu, 81-letni Mitch McConnell je v četrtek ostal na zdravljenju v bolnišnici v Washingtonu, potem ko je v sredo zvečer padel in utrpel pretres možganov. Na opazovanju in zdravljenju bi naj ostal še kakšen dan.

Senator iz Kentuckyja se je v sredo udeležil večerje z lobisti v hotelu Waldorf Astoria, ki je bil nekoč v lasti Donalda Trumpa. Tam se je spotaknil, padel in se udaril. Iz njegovega urada so sporočili, da se počuti dobro, vendar zaradi pretresa možganov ostaja v bolnišnici.

Ameriški predsednik Joe Biden, ki je leto dni mlajši, je McConnellu zaželel hitro okrevanje in dodal, da se veseli njegove vrnitve v senat. McConnell bo tam najprej poskrbel zato, da Bidnov proračunski predlog, ki med drugim predvideva zvišanje davkov za bogate in podjetja, ne bo šel naprej.

McConnell, ki je v senatu že od leta 1985 in je januarja postavil rekord na položaju voditelja stranke v senatu, je podobno padel že leta 2019 doma v Kentuckyju, ko si je zlomil ramo. McConnell, zaradi svojih stališč ena najbolj pogostih tarč levega političnega pola, vodi senatne republikance že 16 let.

V ameriškem senatu je povprečna starost članov 65 let in poleg McConnella trenutno manjkata še dva. 53-letni demokrat John Fetterman iz Pensilvanije po zdravljenju za depresijo ostaja doma. Doma je tudi 89-letna demokratka Dianne Feinstein iz Kalifornije, ki je zbolela za kožno boleznijo.

Komentarjev 1
  • Avatar Delavec93
    Delavec93 14:07 10.marec 2023.

    Najbolj osovražen politik in Biden napiše, naj se hitro pozdravi in da komaj čaka, da ga spet vidi v senatu.. temu se reče hinavčina. Želvak (Mcdonell) naj čim prej krepne, da bo svet malo lepši.