Svet
4 ogledov

Edwards zapečatil Hillary?

Edwards je po štirih mesecih le izbral stran. Odločil se je za skoraj gotovega z Žurnal24 main
John Edwards, tretji najbolj priljubljeni demokratski kandidat, ki je že januarja izstopil iz kampanje, je v tekmi za predsedniško nominacijo podprl Baracka Obamo.

S tem je Hillary Clinton, ki je v torek slavila na primarnih volitvah v Zahodni Virginiji in si s tem zelo okrepila samozavest, prizadejal težak udarec in znova zmanjšal možnosti, da bi vendarle prejela večinsko podporo v stranki za novembrske predsedniške volitve. John Edwards je namero o podpori objavil na Obaminem zborovanju v Grand Rapidsu v zvezni državi Michigan, ko se je nekoliko presenetljivo pojavil na odru poleg temnopoltega senatorja in povedal, da je že izbral, koga bo podprl v tekmi proti republikancu Johnu McCainu.

 
 

Obstaja mož, ki ve in razume, da je prišel čas za srčno vodenje države ... obstaja mož, ki v svojem srcu ve, da je prišel čas za ustvarjanje ene Amerike, ne dveh – in ta mož je Barack Obama.

John Edwards

 
Edwards je sicer v preteklosti nagovarjal predvsem manj izobražene bele delavce, torej skupino, pri kateri je bila doslej Clintonova uspešnejša od Obame. Za svojo podporo je Edwards dobil obljubo o izvedbi načrta za prepolovitev revščine v ZDA v naslednjih desetih letih. Edwards je sicer pohvalil tudi Clintonovo, o kateri je dejal, da je "jeklena dama", zaradi katere je stranka močnejša in bo imela jeseni proti McCainu močnejšega kandidata.

Po odstopu iz kampanje januarja sicer Edwards ni hotel napovedati, komu bo namenil svoj glas. Takrat je bila tekma še neodločena, v boljšem položaju pa je bila, vsaj glede javnomnenjskih raziskav, Clintonova.

Senatorka se pripravlja na konec
Clintonova je medtem obljubila nadaljevanje boja za nominacijo, čeprav so njene možnosti za uspeh zelo pičle. Da se verjetno bliža koncu, dokazujejo tudi njene besede, da bi bila velika napaka, če bi njeni volivci na novembrskih volitvah podprli Johna McCaina in ne Baracka Obamo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.