Svet
32 ogledov

Egipt: množica nad slovenskega veleposlanika

Robert Kokalj MZZ
V Kairu se je množica spravila nad slovenskega veleposlanika Roberta Kokalja, je danes poročal egiptovski spletni portal v angleškem jeziku Ahramonline. MZZ: šlo je le za rop, do fizičnih obračunavanj ni prišlo.

Na ministrstvu za zunanje zadeve so popoldne zanikali poročanje egiptovskega spletnega portala v angleškem jeziku Ahramonline, da naj bi v petek v Kairu pretepli slovenskega veleposlanika Roberta Kokalja. Kot so povedali za STA, je šlo za ulični rop.

Na ministrstvu pravijo, da se omenjenima ni zgodilo nič hudega, so pa jima vzeli fotoaparat in še nekatere druge predmete.

Kot je Kokalj povedal za 24ur.com, je službeno vozilo na cestni zapori ustavila večja skupina ljudi, ki je vdrla v avto in ukradla nekaj stvari. Zanikal je, da bi prišlo do fizičnih obračunavanj.

Poročali, da so ga pretepli

Spletni portal Ahramonline, je navzočnost slovenskega veleposlanika v Šubri zmotila tamkajšnje prebivalce, ki so ga zamenjali za vohuna. Kokalj in njegov voznik sta fotografirala ta revni predel Kaira in otroke na ulici, ko je k njima pristopilo več sto ljudi. Posredovali so policija in prebivalci, ki so končali pretep.

Kokalj proti nasilnežem ne bo sprožil postopka in je dejal, da bi moral oblasti vnaprej obvestiti o svojem obisku, je poročanje portala Ahramonline povzema STA.

Komentarjev 3
  • privat 08:41 26.december 2011.

    vzeli so tam kjer je vsega preveč in dali tam kjer je to nujno potrebno...ne vidim nič slabega!! No ali so naši konzuli poslali kako pomoč za oropano in lačno prebivalstvo. Po nemiru pa ga mislijo še dodatno oropati...z kapitalističnimi ...prikaži več pogodbami o nekemu partnerstvu ,ki bo preraslo v zasužnjevanje egiptovskega naroda!

  • allstarr111 21:52 25.december 2011.

    On oz. naše ministrstvo pravi da ga niso prefukal, a na kocu piše: posredovala je policija in prebivalci ki so končali pretep ? WTF

  • Kunaver 19:40 25.december 2011.

    Moral bi vedeti, kaj je četrt Shubra.http://slo-kronika.si/novice/veleposlanik-v-egiptu-robert-kokalj-bi-moral-vedeti-kam-gre-s-sluzbenim-vozilom-in-kaj-fotografira/