Svet
16 ogledov

Egipt še prez premierja

Generalni direktor IAEA Mohamed El Baradej je v otvoritven govoru Iran pozval, n Žurnal24 main
Razlog, da el Baradej še ni bil imenovan, naj bi bilo nasprotovanje stranke Nur.

Kljub napovedim, da bo za novega egiptovskega premiera že v soboto prisegel Mohamed el Baradej, se to ni zgodilo. Iz urada egiptovskega predsednika so pozno v soboto sporočili, da novi premier še ni izbran.

"Začasni predsednik Adli Mansur se je sestal z dr. el Baradejem, a za zdaj nihče bil uradno zaprošen za oblikovanje nove vlade," je dejal svetovalec egiptovskega predsednika Ahmed al Muslimani.

Dodal pa je, da je el Baradej "logična izbira" s seznama imen, o katerih razpravljajo, potem ko je vojska odstavila predsednika Mohameda Mursija in prevzela oblast v državi.

El Baradej je sicer za nemški tednik Der Spiegel dejal, da bi morala biti Muslimanska bratovščina vključena v politično prihodnost Egipta. "Nikomur ne bi smeli soditi brez prepričljivih razlogov. Z nekdanjim predsednikom Mursijem je potrebno ravnati dostojanstveno," je dodal.

Ameriški predsednik Barack Obama pa je v soboto zatrdil, da ZDA "niso povezane" z nobeno od političnih strani v Egiptu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.