Svet
22 ogledov

En mesec posiljevanja v zameno za hrano

zapor reÅ¡etke istock Žurnal24 main
Brazilske oblasti so mlado žensko zaprle v celico z več kot 20 zaporniki, ki so jo mesec dni ves čas posiljevali.

Brazilija je ogorčena nad ravnanjem oblasti, ki so po poročanju medijev dekle, staro od 15 do 20 let, za mesec dni zaprle skupaj z moškimi, ki naj bi se nad svojo sostanovalko izživljali, jo ves čas posiljevali in jo v zameno za hrano silili v spolne odnose. Mediji poročajo, da  je bila ženska v celici z 20 do več kot 30 moškimi, zaprta pa naj bi bila zaradi suma kraje, kar so skupine za človekove pravice zanikale. Po njihovih podatkih ni znano, kakšen prekršek naj bi storila in ali je bila sploh uradno obtožena. Obenem so opozorile, da primer ni osamljen.

Policija se pred obtožbami brani z odgovorom, da je ob dekletovem priprtju verjela v njeno polnoletnost. Obrazložitev policije je dekletov oče zanikal. Oče trdi, da ga je policija izsiljevala, naj jim priskrbi hčerkin rojstni list, ki bi potrjeval njeno polnoletnost, česar pa ni mogel storiti, saj tak dokument po očetovih besedah ne obstaja. Guvernerka države Para Ana Julia Carepa, kjer se je incindent zgodil, na  izgovore policije odgovarja, da starost dekleta ni pomembna. "Ni važno, ali je stara 15, 20 ali 100 let. Nobene ženske ne bi smeli zapreti skupaj z moškimi zaporniki," je ogorčena. Carepa je obljubila popolno preiskavo dogodka in kaznovanje krivcev. Ti naj bi služili za primer, ki naj bi v prihodnosti preprečil ponovitev dogodka.

Zloglasni brazilski zapori so znani po prenatrpanosti in grozljivih življenjskih pogojih. Opisani primer, ko je bila ženska zaprta skupaj z moškimi, ni prvi, je pa povzročil največ razburjenja v javnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.