Svet
508 ogledov

Enajstletni deček sam zbežal na varno iz Ukrajine

ukrajina begunci Profimedia
Dve majhni torbi, potni list in telefonska številka sorodnikov je bilo vse, kar je imel pri sebi 11-letni deček, ko je stopil na slovaška tla.

Enajstletni Hassan je sam zbežal iz Zaporožja v Ukrajini. Mama ga je poslala na vlak, ki je odpeljal proti Slovaški. Sama rodnega kraja ni zapustila, saj skrbi za ostarelo mater. 

Dečka so na mejnem prehodu med Ukrajino in Slovaško sprejeli prostovoljci, mu dali hrano in pijačo, pristojni pa so stopili v stik z njegovimi sorodniki v Bratislavi. 

Mama se je v videoposnetku, ki ga je objavila slovaška policija, zahvalila vsem, ki so poskrbeli za njenega sina. "Poleg mojega kraja je jedrska elektrarna, ki jo Rusi obstreljujejo. Nisem mogla pustiti mame, saj se ne more premikati sama, zato sem sina poslala na Slovaško," je povedala Julia Pisecka. 

Slovaški notranji minister je dejal, da je deček pravi junak. "Vse je osvojil z nasmehom, neustrašnostjo in odločnostjo pravega junaka," je dodal. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.