Svet
4 ogledov

Fant v kovčku v Italijo

Takšen prizor je pričakal italijanske policiste. (Foto: Italijanska policija) Žurnal24 main
Italijanski mejni organi so nejeverno obstali, ko so med rutinskim pregledom odprli kovček v avtomobilu z grškim tablicami. V njem je bil 15-letni Afganistanec.

Dogodek se je zgodil v mestu Bari ob obali Jadranskega morja, kamor je voznik, 42-letni Aleksandros Lepesiotis, priplul s trajektom iz Grčije. Policisti so po naključju izločili sivi peugeot 207, nato pa se odločili za podroben pregled, saj je postal Lepesiotis nenavadno živčen. V prtljažniku so našli kovček, v njem pa v položaj zarodka stisnjenega dečka. Ko so še malo pobrskali, so našli še njegovega 17-letnega brata, ki se je skrival na tleh za sedeži, prekrit z odejami.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Prestrašena dečka sta policiji povedala, da sta Grku za prevoz v Italijo plačala 2.600 evrov, ki sta si jih prislužila z delom v Grčiji. Italijanske oblasti zdaj iščejo način, kako stopiti v stik z njunimi starši ali pa jima podeliti azil.

V preteklosti smo že našli ljudi, ki so se skrivali v prtljažniku, vendar še nikogar v kovčku, je dejal predstavnik policije. Primer kaže na grozne razmere in visoko ceno, ki so jo pripravljeni plačati ljudje za vstop v Italijo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.