Svet
1485 ogledov

Fanta napeljala k samomoru, zato gre v zapor

Michelle Carter
20-letnici je sodišče odredilo 15 mesecev zapora, ker je svojega 18-letnega fanta napeljala do tega, da si je vzel življenje.

Michelle Carter iz ameriške zvezne države Massachusetts mora v zapor, je presodilo tamkajšnje sodišče. Po dobrem letu dni za zapahi bo še pet let prestajala pogojno kazen.

Na sodišču je bila spoznana za krivo že junija, sodnik je zdaj dosodil še višino kazni. Družina fanta, ki je storil samomor, je pred tem sodnika javno pozvala, da mladi ženski izreče kazen v višini 20 let. "Čutili smo, da napreduje, da je najhuje za njim," je pri tem izpostavil oče fanta, ki se je zdravil za depresijo. 

"Pred njim je bila svetla prihodnost, a Michelle je izkoristila njegovo hibo. Niti pokazala ni, da ji je žal. Kje je njena človečnost? Kako se lahko obnaša tako kruto?" se je vprašal oče.

Michelle Carter je bila stara 17 let, ko so julija leta 2014 takrat 18-letnega Conrada Roya našli mrtvega. Zastrupil se je z ogljikovim monoksidom. Dekle ga je preko sms sporočil pozivalo, naj se vendarle odloči in udejani svojo odločitev o samomoru. "Zdaj je pravi čas in pripravljen si. Samo naredi to, dragi," mu je pisala tistega dne, ko se je ubil.

Njen odvetnik je med sojenjem izpostavil, da je bil fant odločen v svoji nameri, da stori samomor in da nobeno dejanje dekleta tega ne bi preprečilo oziroma ne bi ničesar spremenilo. Izpostavil je še, da ga je dekle sprva želelo odvrniti od namere, na koncu pa ga je podprla.

Sodnik je med branjem svoje odločitve izpostavil sms, ki ga je fantu poslala v trenutku, ko je usodnega dne zapustil avtomobil. Fant ji je napisal, da se boji, ona pa mu je odvrnila, da naj se vrne v svoj avto in že opravi s tem. Sodnik je izpostavil, da je bilo to objestno in neobzirno obnašanje.  

Michelle in Conrad sta se spoznala dobro leto pred tem, a videla sta se le nekajkrat. Njuna komunikacija je v glavnem potekala preko sms sporočil. Oba sta se zdravila zaradi depresije, Michelle tudi zaradi anoreksije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Jaka Novakovič 18:19 04.avgust 2017.

    15 mesecev??!?!? To zadevo sem spremljal po internetu in ženska je navaden hudič. Dokazi so bili nedvoumni. Podpiram pa tiste, ki so začeli debato, zakaj ženske za najhujša kazniva dejanja vedno dobivajo, za razliko od moških, tako nizke kazni. Naj ...prikaži več spomnim, tudi v tem primeru je sodišče omenilo, da je olajševalna okoliščina ta, da je ženska in da je bila do tega trenutka nekaznovana. Halo!?!