Svet
0 ogledov

FBI zamočil pri fotorobotu

Španski politik se je čez noč prelevil v najhujšega terorista na svetu. Levo pod Žurnal24 main
Včeraj smo vam pokazali, kako naj bi te dni izgledal Osama bin Laden. Izkazalo se je, da je FBI podobo kopiral kar po nekem protiameriško nastrojenem politiku iz Španije.

FBI je priznal, da je njihov tehnik pri izdelovanju fotorobota navdih za osivele lase najbolj iskanega terorista na svetu Osame bin Ladna dobil pri španskem politiku Gasparju Llamazaresu.

Fotorobota je bilo več ur mogoče videti na uradni ameriški strani, na kateri so objavljene fotografije in podatki o osebah, ki jih išče ameriško pravosodje, nato pa so ga umaknili. Portret je prikazoval vodjo teroristične mreže Al Kaida, kakor naj bi izgledal danes - brez naglavne rute, s sivečimi se lasmi in z nekaj dni staro brado.

Vendar pa lasje in čelo fotorobota nedvoumno pripadata omenjenemu Llamazaresu, ugotavljajo španski mediji. Da bi bila sramota za ameriški zvezni preiskovalni urad še večj, je Llamazares znan po svojih protiameriških stališčih. Tega pa tehnik, ki je po razlagi FBI na lastno pest uporabil njegovo podobo, ni vedel.

Llamazares je španske vlade že zahteval, naj na ZDA naslovijo pritožbo, prav tako pa ni izključil možnosti tožbe proti FBI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.