Svet
2 ogledov

Finska: Ibrahim si je sodil sam

1/15
Žurnal24 main
V stanovanju v finskem Espooju so našli še peto žrtev 43-letnega morilca, ki je dopoldne v nakupovalnem središču ubil štiri ljudi, več pa jih ranil. Morilec si je nato sodil sam.

Policija je na njenem domu našla mrtvo morilčevo dekle, ki jo je očitno ustrelil pred strelskim pohodom v nakupovalnem centru.

 Streljanje v drugem največjem mestu Espoo v bližini Helsinkov je izbruhnilo nekaj minut po 10. uri po lokalnem času v trgovini z živili v drugem nadstropju nakupovalnega središča Sello. Morilčevo dekle je bilo zaposleno prav v omenjeni trgovini. Dejanju naj bi po botrovalo ljubosumje.

Več ljudi je bilo v streljanju ranjenih, mediji poročajo, da je strelec s pištolo kalibra 9 mm ustrelil najmanj sedemkrat in da je streljal na slepo po ljudeh.

Po streljanju se je izmuznil iz centra in odšel v svoje stanovanje, kjer si je sodil sam, je potrdila policija.

Morilec si je sodil sam
Morilcu je bilo ime Ibrahim Shkupolli in je star 43 let. Z morilcem, rojenim na Kosovu, je imela policija v preteklosti že opravka, poroča finski spletni portal YLE. Nekatere priče so sicer poročale, da naj bi bil storilec na videz precej mlajši, star le okoli 18 let.

Nakupovalni center Sello je eden največjih v regiji, v njem pa je 170 trgovin. (Foto: Sello)

 

Storilec je eno izmed žrtev ustrelil v trebuh, drugo pa v glavo, poroča BBC, pri čemer ni znano, ali sta žrtvi med štirimi mrtvimi. V streljanju v nakupovalnem centru so sicer umrli trije moški in ženska. Po poročanju prič je po streljanju v centru nastala panika, ljudje so kričali in poskušali zbežati na prosto.

Nakupovalno središče, ki je eno največjih v regiji in je bilo odprto leta 2005, je policija evakuirala, na kraju dogodka so številna vozila prve pomoči in gasilcev, vlaki pa do centra trenutno ne vozijo.

Spomin na pokola še živ
V zadnjih dveh letih sta se na finskih šolah zgodila dva ločena strelska obračuna. V njih je umrlo 20 ljudi. Finska ima sicer še vedno dokaj blago zakonodajo glede dostopa do orožja, saj je v državi lov zelo priljubljen šport. Do omenjenih dogodkov je lahko orožni list prejel vsakdo, ki je bil star 15 let in so to dovolili starši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.