Svet
24 ogledov

Francija: Gadafi je pripravljen oditi

polkovnik Moamer Gadafi EPA
Francoski zunanji minister je dejal, da je libijski voditelj Moamer Gadafi pripravljen oditi z oblasti.

"Libijski režim pošilja odposlance vsepovsod, v Turčijo, New York in Pariz. Ponujajo pogovore o Gadafijevem odhodu," je za francoski radio dejal francoski zunanji minister Alain Juppe.

Poudaril je, da ti stiki še ne pomenijo pravih pogajanj, kljub temu pa dobivajo čedalje več informacij, da se je polkovnik Moamer Gadafi pripravljen umakniti z vrha Libije.

Štiri mesece posredovanja
19. julija bodo minili štirje meseci, odkar je Nato začel z zračnimi napadi Libije. Napade so odobrili Združeni narodi, njihov cilj pa je zaščita civilistov.

Francija in ostali koalicijski zavezniki vztrajajo, da mora Gadafi odstopiti, preden se bodo spopadi lahko končali.

Uporniki so v zadnjem času nekoliko napredovali proti Tripoliju, ki je še vedno povsem pod nadzorom Gadafijevih sil. Pod nadzorom upornikov pa je vzhod države in posamezna območja na zahodu.

Komentarjev 2
  • stalker 19:03 13.julij 2011.

    ma on grozi evropi mah dj no ce bi mela slovenija une patrije k so jih narocl bi lahk sami sli u vojno u libijo pa bi jih zdesetkal mah kasne ma gadafi moznosti ničlne nima niti raket dolgega dosega ...prikaži več da bi lahk napadu evropo mah sam palamudi nc druzga ne zna sam neki me ze mot pr tanoumu kao neki spremenjen zurnal ke je tvoja slika k obkjavs komentak matr to sovrazm ca ze neki spreminjajo pol nj nardijo tko da dela ne pa da nedela lol

  • Aleš Kocjan 21:06 12.julij 2011.

    Dol s to maškaro.

Sorodne novice