Svet
23 ogledov

Francija: odškodnina, ker je vlak pogosto zamujal

Al Kaida je ob 10. obletnici napadov na ZDA načrtovala nove. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Francoski nacionalni železniški operater SNCF bo moral plačati 1.500 evrov odškodnine ženski, ki je izgubila delo zaradi večkratnih zamud vlaka, s katerim se je vozila na delo.

Sodišče v Parizu je 25-letnici je prisodilo tudi 1.500 evrov za sodne stroške, a je znesek precej pod tistim, ki ga je zahtevala. Mlada ženska je na sodišču od operaterja terjala kar 45 tisoč evrov.

Junija 2010 so jo namreč kot tajnico v odvetniški pisarni v Lyonu sprejeli za poskusno dobo, po mesecu dni pa so jo odpustili. Njeno stalno zamujanje naj bi škodilo delovanju pisarne.

Petindvajsetletnica je živela v bližnjem mestu Amberieu, v kratkem času njene zaposlitve pa je bil vlak pozen vsaj šestkrat, in sicer je zamuda znašala od 10 do 75 minut. Sodišče se je strinjalo, da so bile stalne zamude razlog za njen stres, ni pa pritrdilo trditvi, da je zaradi njih utrpela finančno izgubo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.