Svet
26 ogledov

Fritzl želel umoriti vso družino

Zloglasni monstrum naj bi v zapor dobival številna pisma podpore. "Fritzl ima ob Žurnal24 main
Zloglasni Josef Fritzl je načrtoval umor celotne družine, razkriva britanski The Sun. Zgodbo je avstrijski monstrum zaupal najstniškemu sojetniku. Trupel naj bi se znebil s pomočjo kisline.

75-letni Josef Fritzl je načrtoval okruten umor celotne družine, saj se je tako želel znebiti dokazov o zlorabah hčere in drugih otrok, ki mu jih je rodila hči, poroča britanska spletna stran The Sun.

Zgodbo je mediju zaupal moški, ki je s Fritzlom takoj po njegovi aretaciji preživel tri mesece v zaporniški celici v avstrijskem mestu St. Pölten. "Fritzl mi je zaupal, da je bil zelo utrujen zaradi svojega dvojnega življenja. Pripovedoval mi je, da si na svoja stara leta želi počivati," je dejal Patrick Jakob. Novinarjem je obenem zatrdil, da je bil Avstrijec pred odločitvijo: ali osvoboditi svojo družino in se soočiti z roko pravice ali pa jih umoriti.

Trupel naj bi se znebil tako, da naj bi jih položil v kad, polno kisline, saj bi se tako znebil vseh dokazov. "Tako bi vsi enostavno izginili. Vsak detajl je skrbno načrtoval," dodaja Jakob.

Sostanovalca se je ustrašil

Fritzla so policisti aretirali leta 2008, Jakoba pa so v njegovo celico preselili zato, ker je hud astmatik, njegov prejšnji sostanovalec pa je bil kadilec. Jakob je novinarjem dejal, da je bil prestrašen, ko je zagledal svojega novega sostanovalca. "Očitno je bilo, da ima v sebi dve osebnosti: Fritzla, ki živi normalno življenje v zgornjem nadstropju, in Fritzla, ki počne grozodejstva v kleti," poudari Jakob in dodaja, da je bil Fritzl sicer zelo prijazen, zgrožen pa je bil nad dejstvom, da je zloglasni monstrum dobival številna pisma podpore. "Fritzl ima oboževalce," konča.

Fritzl je bil obtožen posilstva, suženjstva, incesta, zadrževanja v ujetništvu, napada in umora iz malomarnosti. Elisabeth je v ujetništvu rodila sedem otrok. Eden je umrl, trije so živeli z njo v kleti, trije pa v zgornjem nadstropju s Fritzlom in njegovo ženo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.