Svet
13 ogledov

Führer sredi Berlina?

Trg Adolfa Hitlerja na Google Maps Printscreen
Na Googlovem zemljevidu se je za kratek čas pojav Trg Adolfa Hitlerja sredi Berlina.

Ameriški internetni gigant Google se je v petek opravičil vsem svojim uporabnikom za storjeno napako. Na enem izmed svojih zemljevidov na Google Maps so namreč preimenovali Trg Theodorja-Heussa (Theodor-Heuss Platz), ki je ime dobil leta 1963 po prvem nemškem predsedniku po vojni. Google je trg poimenoval po Adolfu Hitlerju, poroča nemški Bild. 

Nacistično ime, imenovali so ga Reichskanzlerplatz,  je trg sicer nosil v letih od 1906 do 1933, ko so ga preimenovali v Trg Adolfa Hitlerja. Leta 1947 pa so ga ponovno preimenovali v Reichskanzlerplatz, 

"Sporočili so nam, da imamo na zemljevidu napačno označen trg, zato smo napako nemudoma popravili," je povedala predstavnica Googla v Nemčiji in se opravičila vsem uporabnikom. 

Napaka je na nemških družabnih omrežjih požela veliko negodovanja, številni pa so se spraševali, kako je do tega sploh lahko prišlo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.