Svet
3847 ogledov

Gasilcem delili pakete hrane s pretečenim rokom?

Požar pri kraju Kisanje Pixell
Gasilci, ki se borijo z ognjem, najbrž niso pričakovali takšne pošiljke.

Hrvaška javnost je zgrožena nad tem, kar so prejeli gasilci, ki se spopadajo s požari, ki divjajo na Hrvaškem. Gasilcem, ki so na terenu, namreč hrano dostavijo v paketu. Nekateri gasilci so prejeli pakete, na katerih je bilo zapisano, da je vsebino treba porabiti do decembra 2014. 

Kot dokaz, da se je to zgodilo, je neimenovani gasilec poslal fotografijo takšnega paketa, ki so jo objavili na Facebook strani, posvečeni gasilcem. 

Kot poroča Index, so poskušali dobiti izjavo glavnega gasilskega poveljnika, a je bil nedosegljiv. Gasilci z območja Splita so jim povedali, da sami niso prejeli spornih paketov. 

Nekateri so v komentarjih poudarili, da so mogoče uporabili staro škatlo in da so v notranjosti izdelki, ki so še uporabni. Nekdo drug pa je dodal, da bi vsaka hiša lahko nekaj prispevala za gasilce in bi imeli vsi dovolj. Nenazadnje gasilci tvegajo življenja, da bi ubranili njihove hiše, se je še glasil komentar. 

Prijeli 14 oseb, ker naj bi podtikale požare

Zaradi suma podtikanja požarov so hrvaški policisti prijeli 14 oseb, 28 jih bodo ovadili. Gre za hrvaške državljane, večinoma z območja Šibenika. Med prijetimi so tudi mladoletniki. 

Med tistimi, ki bodo ovadeni, je tudi 25-letna ženska, ki naj bi v nedeljo zvečer na območju Benkovca podtaknila požar. Razlog za to naj bi bil, navaja Index.hr, sovraštvo do srbskega prebivalstva na omenjenem območju. Ob tem so dodali še, da gre za osebo, ki naj bi imela duševne težave. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • jozicamurn 18:21 25.avgust 2017.

    Če sem prav razumela na koncu, prijeta je ženska požigalka, ker so tam bili v bližini nastanjeni Srbi. Pa te hrčki so res nori, vedno igrajo na karto nacionalizma in fašizma, hdz zgleda zgublja točke zopet in jih morajo podpihovati. Zabiti ljudje.

  • Lavdan 19:50 24.avgust 2017.

    V JLA smo pojedli vse suhe obroke, ki jim je rok potekel in to brez vsake škode za kogarkoli. Problem je hrana, ki je zapakirana v plastiki. Zato na ovitkih piše da je hrana uporabna najmanj do napisanega datuma.

  • Avatar Džoser
    Džoser 18:58 24.avgust 2017.

    Mislim,da o kulturi Ustašev ni potrebno razpravljati.Še svojim ne privoščijo užitne hrane kako jo bodo šele drugim.Zato jaz ne kupim ničesar,kar je Ustaškega izvora!