Svet
34 ogledov

Genocid v obtožnici ostane!

Ratko Mladić Reuters
Ratku Mladiću bodo v Haagu sodili tudi za genocid. Njegovo zahtevo, naj iz obtožnice črtajo točke, vezane na genocid, je sodišče danes zavrnilo.

Kot poročajo svetovne agencije, bodo danes 72-letnemu vojnemu poveljniku bosanskih Srbov Ratku Mladiću sodili po vseh točkah obtožnice, vključno s točko z obtožbo za genocid v Srebrenici. Zahtevo njegovih odvetnikov, naj se genocid črta iz obtožnice, je mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije zavrnilo, poročajo svetovne agencije.

Sodišče poudarja, da so jasni dokazi, da se je v Bosni in Hercegovini zgodil genocid in da je obstajala "kriminalna organizacija z namenom odstranjevanja Nesrbov iz Bosne in Hercegovine"

Ratka Mladića, zoper katerega se je sojenje v Haagu začelo maja 2012, obtožnica bremeni genocida in številnih drugih zločinov nad Bošnjaki, bosanskimi Hrvati in drugim nesrbskim civilistom v Bosni in Hercegovini od maja 1992 do konca leta 1995.

Obramba naj bi dokazni postopek začela 13. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.