Svet
9 ogledov

Glavo ji je odsekal "prerok"

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
28-letni Bolgar, ki je včeraj v nakupovalnem središču na otoku Tenerife neznanki odsekal glavo, je prepričan, da je prerok. Žrtev je 60-letna Britanka.

Župan mesta Los Cristianos José Reverón, kjer se je v petek dopoldan zgodil grozljiv incident, je medijem povedal, da se je morilec, tik preden je zamahnil z mačeto, zadrl: "Bog je na zemlji." Župan je še dodal, da se večina medijev, ki je poročala, da  je moški žensko napadel brez kakršnekoli besede, krika ali opozorila, moti.

Napadalec, ki je 60-letni Britanski odsekal glavo, je po navedbah policije 28-letni bolgarski brezdomec Dejan Valentinov D., poroča Daily Telegraph. Po navedbah lokalnih medijev je moški psihični bolnik, ki se je v preteklosti že zdravil zaradi kriminalnih dejanj. Že pred incidentom je večkrat zatrjeval, da je božji prerok.

Odsekal glavo in stekel na ulico
Očividci so včeraj eden za drugim zgroženi pripovedovali, da je napadalec z odsekano glavo v roki stekel iz trgovskega središča. "Kri je bila povsod, še vedno je kapljala iz glave, ko je z njo v roki zapustil prizorišče," je dejala ena od prič. Tudi varnostniki so obstali kot vkovani in se za napadalcem pognali šele po nekaj minutah. Na ulici so moškega podrli na tla, ga zvezali ter počakali na policijo.

Druga priča je za lokalni radio dejala: "Ravno sem parkirala avtomobil, ko je mimo vozila pritekel moški, ki je v roki nosil nekaj krvavega. Ko sem pogledala bolj natančno, sem se zgrozila. Bila je človeška glava. Kmalu zatem sem videla ogromno varnostnikov, ki so moškega ujeli, ga podrli na tla in zvezali." Ženska je še dodala, da se je glava potem, ko so moškega podrli na tla, odkotalila po tleh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.