Svet
2 ogledov

"Grem naprej!"

Figurica okrvavljenega Berlusconija gre v predbožičnem času za med. (Foto: Epa) Žurnal24 main
Italijanski premier Silvio Berlusconi je lahko zadovoljen. Njegov zlomljen nos in izbita zoba sta mu popularnost krepko dvignila.

Svojega premierja Silvia Berlusconija znova podpira več kot 50 odstotkov Italijanov, zahvala za to pa gre napadu nanj izpred tedna dni, ko ga je s kipcem milanske katedrale v Milanu napadel 42-letni neuravnovešenec. Medtem ko je novembra Berlusconija podpiralo 48,6 odstotka Italijanov, ga zaradi simpatij decembra podpira 55,9 odstotka vprašanih.

Berlusconi je sicer danes po telefonu nagovoril svoje privržence, ki so se zbrali v Veroni v podporo 73-letnemu voditelju. "Grem naprej za dobro države," je dejal premier, kateremu je napad baje močno načel osebno samozavest.

Dodal je, da "ljubezen vedno zmaga nad zavistjo in sovraštvom". "To je sporočilo, ki ga prinašamo celotni Italiji," je še dejal.

Berlusconi je zaradi napada v bolnišnici preživel štiri dni, v kratkem pa naj bi odpotoval tudi na lepotno operacijo v Švico, kjer mu bodo izbrisali znake poškodb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.