Svet
145095 ogledov

Grozni prizori z otoka Krk: Priljubljena destinacija Slovencev pod vodo

Poplave na Krku
1/2
Bralec 24sata.hr
Hudo neurje je ponoči zajelo Krk in ga v nekaj urah potopilo. Domačini so v šoku: "To je grozno."

Hrvaški portal 24sata danes poroča o hudem neurju na otoku Krk, na katerem vsako leto dopustuje precejšnje število slovenskih državljanov – ti imajo tam tudi precej nepremičnin. Močno deževje v noči na petek je povzročilo pravcati potop, številne ceste so neprevozne, prav tako so nastradali nekateri avtomobili, ki so ostali tudi več kot meter pod vodo. 

Eden od bralcev 24sata je za omenjeni medij pojasnil, da je v mestu Krk zalilo veleblagovnico, pa trgovino in nekaj drugih objektov, iz katerih zdaj izčrpavajo vodo. 

"Poplavilo je tudi polje "Kimpi". Tukaj Krčani pridelujejo svoje sadje in zelenjavo, ki je zdaj večinoma pod vodo, mimo se ni mogoče peljati niti z avtomobilom. Tam gre cesta, ki Krk povezuje z vasema Salatići in Vrh," je še dodal bralec 24sata.

"To je grozno, ceste so poplavljene, kot sem slišala od prebivalcev, so najbrž zalite tudi hiše, ki ležijo nekoliko nižje. Sedaj se je dež umiril, a ponoči je bilo grozo," je dodala druga bralka, ki je posnela fotografije v poplavljenem naselju Salatić.

A težav za domačine še ni konec, saj naj bi najhuje, kar se padavin tiče, na Hrvaškem bilo danes. Hrvaški hidrometeorološki zavod je za danes sprožil alarm za celotno Hrvaško. "Najhujše neurje danes pričakujejo na območju Reke, Gospića, Karlovca, Zagreba in Osijeka, za katere je vklopljen oranžni alarm, za druge pa rumeni. Oranžni meteoalarm označuje nevarno vreme, rumen pa potencialno nevarnost," še poroča 24sata.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • LukaMB 16:59 31.maj 2024.

    Zanimivo, isto se dogaja tudi v Sloveniji, sila od zgoraj nam hoče nekaj pokazati, podpirali smo ukro-fašiste in sramotne rezolucije genocidnih Nemcev recimo. Nič ni iz trte zvito, samo pravim, sile vesolja še niso raziskane.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:51 31.maj 2024.

    Kacinu je bazen poplavilo!

  • pravičnik77 14:51 31.maj 2024.

    Žurnal je pozabu napisat, da težav s kačami ni več😁😁😁 bedniki novinarski