Svet
17 ogledov

Grški delavci zasedli Akropolo

Grčija, protestniki, Akropola, delavci
1/6
Žurnal24 main
Uslužbenci grškega ministrstva za kulturo, ki jim grozi izguba službe, so zavzeli grško Akropolo. Turisti imajo do atenske znamenitosti še vedno dostop.

Uslužbencem kulturnega ministrstva, zaposlenim za določen čas, v okviru varčevalnih ukrepov konec meseca grozi izguba službe, zato so se zbrali ob vhodu v atensko Akropolo. V Akropolo je skupina protestnikov vstopila pri stranskem vhodu in se tako izognila policiji. Nato so splezali na Propileje, obok, ki vodi v Akropolo, in tam razobesili transparent z napisom "Nobenih odpustitev".

V Grčiji zaradi gospodarske krize več deset tisoč javnim uslužbencem s pogodbami za določen čas grozi izguba zaposlitve.

Še ena skupina protestnikov se je zbrala ob vhodu za obiskovalce, a turistom ni preprečila vstopa na območje te atenske znamenitosti.

Pred dvema tednoma izbruhnili spopadi
Uslužbenci ministrstva za kulturo so Akropolo zasedli že pred dvema tednoma. Zaradi tega je bila takrat ta znamenitost dva dni zaprta za obiskovalce, nato pa je prišlo do posredovanja policije, pri čemer so izbruhnili spopadi.

Socialistična vlada v Grčiji, ki se sooča z več kot 300 milijard evrom visokim javnim dolgom, je v okviru varčevalnih ukrepov v javnem sektorju med drugim uvedla zamrznitev zaposlovanja in nižanje plač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.