Svet
3 ogledov

Haiderjeva razbitina naprodaj

Haiderjev avtomobil je bil zaradi velike hitrosti in betonskih ovir po nesreči p Žurnal24 main
Koroški deželni glavar Gerhard Dörfler namerava razbitine avtomobila, v katerem je umrl njegov predhodnik Jörg Haider, prodati na dražbi.

Lizinška hiša, na katero je bil napisan avtomobil VW phaeton deželenega glavarja, namreč od deželne vlade zahteva povračilo 40.000 evrov dolga.

Dörfler meni, da bi lahko do tega zneska prišli z dražbo razbitine. Še več, za zmečkano pločevino pričakuje ponudbe vse do 70.000 evrov.

Kot je pojasnil za medije, bo deželna vlada naslednji teden plačala račun, nato pa s privolenjem vdove Claudie Haider avtomobil postavila na dražbo. Izkupiček bi šel v humanitarne namene. Kot drugo možnost pa je Dörfler omenjal tudi idejo, da bi razbitine razstavili kot umetniški prikaz nesreče.

Kot je znano, je tudi druga preiskava Haiderjeve krvi potrdila, da je pokojni glavar za volan avtomobila v usodni oktobrski noči sedel pijan. Med vožnjo s hitrostjo, večkrat višjo od dovoljene, je njegov avtomobil izven Celovca zaneslo s ceste, pri čemer je trčil v betonski zid in se po silovitem prevračanju ustavil šele več deset metrih. Glavar ni imel možnosti za preživetje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.