Svet
538 ogledov

Harris za podpredsedniškega kandidata imenovala Tima Walza

Tim Walz Profimedia
Podpredsednica ZDA in kandidatka demokratov na ameriških predsedniških volitvah Kamala Harris je za svojega podpredsedniškega kandidata danes imenovala guvernerja Minnesote Tima Walza, poročajo ameriški mediji. Skupaj z Walzem se bo podala v boj proti republikancu Donaldu Trumpu na novembrskih predsedniških volitvah.

Harris se je v minulih dneh pogovarjala z več potencialnimi kandidati za podpredsednika, nazadnje pa sta po poročanju medijev v igri ostala guverner Pensilvanije Josh Shapiro in Minnesote Tim Walz, pri čemer se je Harris odločila za slednjega.

60-letni Walz v demokratsko volilno kampanjo prinaša perspektivo podeželskega Srednjega zahoda, hkrati pa zagovarja cilje liberalne politike, kot sta legalizacija konoplje in večja zaščita delavcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tim Walz | Avtor: Profimedia Profimedia

Harris in Walz naj bi že danes nastopila na predvolilnem zborovanju v Filadelfiji v zvezni državi Pensilvanija. V nadaljevanju bosta skupaj obiskala druge ključne zvezne države, kjer so republikanski in demokratski predsedniški kandidati običajno najbolj izenačeni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Enzgg4 17:31 06.avgust 2024.

    Sami židi