Svet
7 ogledov

"Hitler je bil trener"

Človek, ki je odgovoren za smrt na milijone ljudi po vsem svetu, je po mnenju de Žurnal24 main
Adolf Hitler je bil nemški nogometni trener. Berlinski zid pa so zgradili kar Berlinčani sami. Druga svetovna vojna ni več del novih generacij.

Britance je šokirala raziskava med dva tisoč učenci, starimi med 9 in 15 let, v kateri so jih povprašali o drugi svetovni vojni. Le polovica jih tako ve, da je dan D začetek invazije na Normandijo. Četrtina jih misli, da je to sodni dan (v ang. Doomsday). Eden od šestih učencev pa je prepričan, da je bil Auscwitz v resnici le nekakšen tematski park o drugi svetovni vojni, eden od dvajsetih pa je nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja postavil na čelo nemške nogometne reprezentance, poroča Daily Telegraph.

Za Ruse berlinski zid neznanka
Z nič kaj boljšim spominom na dogodke v hladni vojni pa se ne morejo pohvaliti niti Rusi. Ko so jih pred obletnico padca zidu spraševali, kdo ga je zgradil, jih več kot polovica ni vedela odgovora.

Od tistih, ki so odgovorili, jih 10 odstotkov meni, da so Berlinčani kar sami zgradili zid, katerega namen je bil preprečevanje bega Berlinčanov iz vzhodnega, ruskega dela v zahodni predel mesta, ki je bil pod nadzorom zahodnih držav. Šest odstotkov trdi, da so zid zgradili Zahodnjaki, štirje odstotki pa pravijo, da so ga Sovjeti in Zahod zgradili po medsebojnem dogovoru.

Da je zid delo Sovjetskih zavojevalcev Nemčije in komunističnega vodstva DDR, je pravilno odgovorilo le 24 odstotkov vprašanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.