Svet
23 ogledov

Hrvaška: vsebina greznice v morje

Poplavljeni bodo nižji urbani deli obale. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
V turističnem naselju Resnik med Trogirjem in Kaštel Štafilićem v Dalmaciji so pozabili izprazniti greznico, zato se je ta sama izpraznila naravnost v morje.

Domačini, ki živijo v bližini turističnega naselja Resnik so prvi opazili, da so v morje vdrle fekalije. Poklicali so gasilce, ki so nato izpraznili greznico, a je bilo prepozno. Sanitarna inšpekcija je zaprla plažo, proti hotelu in njegovemu vodstvu pa bo sprožila postopek.

V naselju ne želi nihče od vodilnih komentirati, zakaj so pozabili izprazniti greznico; direktorja za novinarje ni, vodja recepcije ne ve, kaj naj bi povedala, receptorka pa odgovarja: „Pišite, kar hočete, jaz imam drugo delo.“

Epidemiolog Zavoda za zdravstvo Peter Korda je nad obnašanjem hotela šokiran. Vzpodbudna novica je le, da je greznica zdaj prazna in da morje počasi postaja vse bolj čisto, poroča Index.hr.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.