Svet
11997 ogledov

Hud incident pred tekmo Poljska - Nizozemska

Navijači na EP 2024 Profimedia
V Hamburgu je nekaj ur pred nogometno tekmo med Poljsko in Nizozemsko prišlo do hudega incidenta, policisti so streljali na nevarnega moškega.

Po poročanju nemških medijev je policija okoli pol enih popoldan streljala na moškega, ki je v bližini navijaškega parka Heiligengeistfeld v Hamburgu mahal s krampom, pri sebi pa nosil "zažigalno napravo." Kot so povedale priče, se je moški pojavil iz prodajalne s kebabom s krampu podobnim orodjem in začel groziti mimoidočim.

Policisti so ga hitro obkolili in uporabili solzivec ter ustrelili opozorilni strel. Osumljenec je skušal pobegniti med množico, takrat pa so ga ustrelili v nogo in prijeli. Priče so povedale, da je imel pri sebi molotovko.

Policija je za zdaj potrdila, da v četrti St. Pauli poteka intenzivna policijska operacija in da je po prvih ugotovitvah oseba grozila policistom s krampom in zažigalno napravo. Osumljenec je v zdravniški oskrbi. Kot so še dodali policisti, dogodek naj ne bi bil povezan z nogometom, moški pa da je bil sam.

Navijači na EP 2024 | Avtor: Profimedia Profimedia

V navijaškem parku Heiligengeistfeld se je nekaj ur pred tekmo zbralo okoli 40.000 navijačev Nizozemske in Poljske pred popoldanskim obračunom med obema reprezentancama.

Na evropskem prvenstvu v nogometu v Nemčiji vladajo strogi varnostni ukrepi, s katerimi želijo preprečiti huliganstvo in morebitne teroristične napade. Kot poroča Guardian, so se pojavili indici, da želi teroristična organizacija Islamska država izvesti napad v času prvenstva. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Toma 18:17 16.junij 2024.

    To je nova kulturna obogatitev dolgočasnega športa ;-)