Svet
10176 ogledov

Klančina trajekta na Malem Lošinju padla na več oseb

Jadrolinija Profimedia
V nedeljo okoli 15.10 ure se je v trajektnem pristanišču na Malem Lošinju na Hrvaškem zgodila huda nesreča, v kateri sta po zadnjih podatkih hrvaške ladjarske družbe Jadrolinija umrli dve osebi, ena pa je poškodovana.

* - Fotografija je simbolna

Kot je prvi poročal hrvaški spletni portal Jutranji List, je klančina trajekta padla na več mornarjev Jadrolinije in jih ukleščila. Kot so za hrvaške medije potrdili pri Jadroliniji, sta v tragični nesreči umrli dve osebi, ena je huje poškodovana.

"Z veliko žalostjo sporočamo, da se je v pristanišču Mali Lošinj zgodila nesreča, v kateri sta po prvih podatkih umrla dva mornarja Jadrolinije z ladje Lastovo, eden pa je bil huje poškodovan. Družinam žrtev izrekamo iskreno sožalje zaradi tega nesrečnega dogodka," je zapisano v izjavi Jadrolinije.

"Slišali smo močan pok, močno se je streslo," je za spletni portal 24 Sata povedal bližnji stanovalec in dodal, da je hitro prispela policija, ki je zavarovala kraj nesrečnega dogodka.

Gre za trajekt Lastovo, izdelan leta 1969, piše Index, Jadrolinija pa ga uporablja že vse od leta 1978. Najpogosteje ga uporabljajo na trajektni liniji Zadar (Gaženica) - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošin. V dolžino meri 72,7 metra, širok je 13,7 metra.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.