Svet
205 ogledov

Hunter Biden: Ista logika kot za Trumpa mora veljati tudi zame

Hunter Biden Profimedia
Hunter Biden na podlagi sodne odločitve v Trumpovem primeru zahteva zavrnitev pregonov.

Hunter Biden, sin predsednika ZDA Joeja Bidna, je v četrtek na zveznih sodiščih v Delawaru in Kaliforniji zahteval zavrnitev obtožnice zaradi nakupa orožja in utaje davkov, pri čemer se sklicuje na odločitev zvezne sodnice Aileen Cannon, ki je na Floridi zavrnila pregon Trumpa zaradi tajnih dokumentov.

Sodnica na Floridi je sklenila, da je bil posebni tožilec Jack Smith imenovan v nasprotju z ustavo, sedaj pa Hunter Biden trdi enako za svojega posebnega tožilca, poročajo ameriški mediji.

Pravosodni minister Merrick Garland je za preiskavo Hunterja Bidna imenoval posebnega tožilca Davida Weissa, za preiskavo Trumpa pa Smitha. Sodnica Cannon je odločila, da mora biti posebni tožilec imenovan le ob soglasju kongresa.

Zvezna porota je junija Hunterja Bidna spoznala za krivega laganja pri nakupu pištole. Kazen mu sodišče še ni izreklo, Weiss pa ga preganja še v Kaliforniji zaradi utaje davkov. Bidnovi odvetniki trdijo, da mora ista logika, kot velja za Trumpa, veljati tudi za njihovo stranko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.