Svet
82 ogledov

Igralo je bilo usodno za šestletno deklico

napihljiv grad Profimedias
V nesreči, ki se je zgodila na napihljivem gradu, je umrla šestletna deklica, še šest otrok je ranjenih.

Deklica se je skupaj s šestimi otroki igrala na napihljivem gradu pred restavracijo v španskem mestu Girona. Grad je nenadoma razneslo in pri tem deklico vrglo trinajst metrov v zrak. Hudo poškodovano so odpeljali v bolnišnico, kjer pa je nekaj ur kasneje podlegla poškodbam. 

V nesreči se je poškodovalo še šest otrok, starih med tri in enajst let. Tri otroke so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Sedemletno deklico so morali operirati. Njeno stanje je stabilno. Hude poškodbe je utrpel še devetletni deček. Preostali štirje otroci so utrpeli manjše poškodbe. 

Sky News poroča, da je prišlo do težav na enem od ventilov, zaradi česar je narasel pritisk v napihljivem gradu, ki ga je posledično razneslo. Dele napihljivega gradu so našli do 37 metrov od mesta, kjer je igralo stalo. 

Igralo je po besedah lastnika novo in naj bi bilo v uporabi še ne dva meseca. Analiza delov bo pokazala, kaj točno je bil vzrok za nesrečo. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 2
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 07:24 09.maj 2017.

    najslabše je to ko se kupi neko zadevo novo in sploh ker ima garancijo ,pa mislijo da je zadeva stoodstotna in namesto da bi vzdrževalec vse skup kontroliral in vse pred uporabo stestiral ,bi bili otroci zdaj vsi živi in ...prikaži več zdravi.Vedno mora biti nekdo zraven in kontrolirat zadevo

  • jozicamurn 19:00 08.maj 2017.

    Inženirji pa na to niso pomišljali? Očitno nekateri dobijo diplome kar tako. Bogi otroci.