Svet
17 ogledov

Ikea se širi na Kitajskem

Iz švedskega pohištvenega koncerna Ikea so sporočili, da zaradi niza napadov ne Žurnal24 main
Švedski trgovec s pohištvom Ikea načrtuje, da bo do leta 2015 več kot podvojil število svojih trgovin na Kitajskem.

Pohištveni velikan ima zdaj v osmih mestih te države osem trgovin, v petih letih pa naj bi se ta številka dvignila na 16 do 18 trgovin, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ikea je v skladu s širitvenim načrtom že začela graditi svojo drugo prodajalno v Pekingu. Za to trgovino, ki velja za do zdaj največji posamezni investicijski projekt na svetu, bo odštela pet milijard juanov (563,2 milijona evrov).

"Čeprav kitajski trg trenutno predstavlja majhen delež našega poslovanja, smo prepričani, da bo Kitajska z našo pospešeno širitvijo in s krepko rastjo svojega gospodarstva v 15 do 25 letih postala naš največji trg," je za China Daily zatrdil vodja azijsko-pacifiškega dela Ikee Ian Duffy.

V Ikeinem poročilu o poslovanju v zadnjem fiskalnem letu, ki se je sklenilo konec avgusta, sicer piše, da Kitajska trenutno ne sodi med Ikeinih 10 največjih trgov. Ikea je tako minulem poslovnem letu na Kitajskem ustvarila 3,7 milijarde juanov (416,8 milijona evrov) prihodkov, kar je 23 odstotkov več kot v prejšnjem fiskalnem letu.

Prihodki od vseh 315 Ikeinih trgovin v 38 državah pa so v obravnavanem obdobju znašali 23,1 milijarde evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.