Svet
19 ogledov

Inšpektor za prostitucijo osumljen zvodništva

Prostitucija Shutterstock
Inšpektor naj bi izdajal informacije, kje in kdaj bodo potekale policijske preiskave in s tem dobro zaslužil.

V sosednji Hrvaški odmeva nov škandal. Inšpektor Mislav Merkaš z oddelka za organizirani kriminal v zagrebški policiji naj bi skupaj z drugimi pripadniki kriminalne skupine organiziral prostitucijo, poroča Jutarnji list.

V šestih letih je za izdajanje policijskih podatkov, povezanih s policijskimi akcijami oziroma z racijami, usmerjenimi proti prostituciji, zaslužil najmanj 252 tisoč evrov.

Poleg njega je v preiskavo vključenih še 12 ljudi, med njimi tudi 40-letna policistka, ki naj bi občasno izdajala informacije. Po poročanju Slobodne Dalmacije naj bi šlo za Merkašovo soprogo.

Gre za spoštovanega inšpektorja

Kot poroča omenjeni časnik, je Mislav eden od najbolj izkušenih inšpektorjev oddelka organiziranega kriminala zagrebške policije. Več let je vodil skupino za boj proti prostituciji. Pokrival je več odmevnih primerov, kot eden vodilnih na tem področju pa je večkrat dajal intervjuje za medije.

Spolne usluge naj bi osumljeni ponujali v oglasih in na spletu. Ravno oglaševanje je v medijskih nastopih Merkaš izpostavil kot prvi korak v preiskavi, saj naj bi ti vodili do naslova, stanovanja ali hotela, kjer naj bi stranko čakala prostitutka. Zadnje čase naj bi bile po njegovem zaželene predvsem študentke.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 07:53 09.december 2012.

    Ajde ADMINE 24sata HR. sad briši istinu, barabo Ustaška !

  • Žurnalček 07:51 09.december 2012.

    Za ubite in razmesarjenje prostitutke, pa najdejo tam enga šoferja , ki jim jih je samo novaćil med štoperkami !