Svet
2187 ogledov

Iščejo12-letnega dečka, ki naj bi ga napadel krokodil

Pozor, krokodili!
1/3
Profimedia Pozor, krokodili!
12-letnika nazadnje videli plavati, po prvih informacijah naj bi ga napadel krokodil.

Avstralska policija išče 12-letnika, ki ga je med plavanjem napadel krokodil. Preplah so sprožili pozno sinoči v Palumpi, oddaljenem mestu na severu države, poroča Sky News. Policija je sporočila, da so 12-letnika nazadnje videli plavati, po prvih informacijah naj bi ga napadel krokodil. 

Začela se je iskalna akcija, v kateri sodelujejo tudi lokalni prebivalci. "Lokalni policisti so na prizorišču in naše misli so z družino in skupnostjo," je povedala višja narednica Erica Gibson.

Krokodil | Avtor: Profimedia Krokodil Profimedia
V severnem ozemlju Avstralije živi več kot 100.000 krokodilov, vendar pa so smrtni napadi na ljudi relativno redki. Na tem območju živijo sicer tako slanovodni kot sladkovodni krokodili, so pa morski krokodili večji, nevarnejši in bolj agresivni do človeka, zrastejo pa lahko do šest metrov v dolžino. Sladkovodni krokodili so manjši, dosežejo nekje do treh metrov dolžine, so manj nevarni, a se je tudi že zgodilo, da so napadli ljudi.

dezurni@styria-media.si

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.