Svet
7 ogledov

Ivo se vrača

sanader_191208_bobo Žurnal24 main
Ivo Sanader svojim podpornikom v Hrvaški demokratski zvezi (HDZ) pravi: Vzdržite, kmalu se vrnem.

Po pisanju Nacionala naj bi se nekdanji hrvaški premier že pripravljal na svoj vnovičen prihod v politiko. V zadnjih dneh naj bi tako že opravil razgovore z visokimi člani vladajoče stranke.

Razlog za povratek naj bi bil strah pred kazenskim pregonom. Znotraj HDZ namreč poteka oster spopad med Sanadarjevim krogom in krogom sedanje predsednice stranke in premierke Jadranke Kosor.

Administracija slednje je namreč sklenila obračunati z nekaterimi visokimi člani HDZ, ki naj bi bili vpleteni v korupcijske posle in proti njim uvesti kazenski pregon. Ker bi se lahko na spisku znašel tudi Sanader, naj bi se po pisanju Nacionala odločil za povratek v aktivno politično življenje.

Kot je znano, je Sanader na začetku junija nepričakovano odstopil z mesta premierja. Pravih razlogov ni nikoli pojasnil, je pa med drugim navajal neuspešno reševanje mejnega spora s Slovenijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.