Svet
15 ogledov

Iz bara izginilo 11 ljudi

Policija, policist, Mehika, kriminal Reuters
V Ciudadu de México so iz nekega bara sredi belega dne ugrabili enajst mladih ljudi. Za njimi se je izgubila vsaka sled.

Mehiška policija se spopada s skrivnostno skupinsko ugrabitvijo. Iz bara Bicentenario, ki se nahaja v mirnem predelu mesta, je izginilo 11 mladih ljudi, šest moških, starih okoli 20 let, en 16-letnik in štiri mlade ženske. Gre za drugi večji incident, ki se je v zadnjih tednih zgodil v prestolnici Mehike. Pred kratkim so v mestu namreč ubili vnuka ameriškega borca za človekove pravice Malcoma X.

"So se vdrli v zemljo?"

Skupinska ugrabitev se je zgodila v nedeljo dopoldne. Svojci izginulih so  v četrtek organizirali protest na glavnem trgu prestolnice, pozneje pa so se preselili še pred omenjeni bar, ki ga je policija medtem zaprla, in zahtevali posnetke varnostne kamere. "Kako lahko toliko ljudi sredi belega dne izgine?“ se sprašuje mati pogrešanega 19-letnika in dodaja, da njen sin ni bil kriminalec, ampak prodajalec v trgovini s kozmetičnimi izdelki. "Policija pravi, da niso pri njih. Kaj se je zgodilo? So se vdrli v zemljo?“ je še izjavila obupana mati.

Za zdaj neznanka ostaja tudi motiv ugrabitve. Te so v glavnem mestu redke, če pa se že zgodijo, so ponavadi povezane s preprodajo drog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.