Svet
22 ogledov

Izginula triletnica po čudežu spet doma

Avstralska policija EPA
Triletna Cloe Campbell, ki je izginila v podobno nepojasnjenih okoliščinah kot pred leti britanska deklica Maddie, se je po skoraj dveh dneh prav tako skrivnostno znova pojavila.

Triletnico so našli, ko je sredi noči korakala proti njenemu domu v mestecu Childers pri Brisbaneu, potem ko je 42 ur prej izginila iz svoje sobe. 

Policija je takoj posumila, da je nekdo vlomil v stanovanje družine in jo odpeljal s seboj, mediji pa so malo Cloe Campbell takoj pričeli primerjati z Maddie McCann, ki je leta 2007 izginila med počitnicami na Portugalskem in ni bila nikoli najdena. 

Morda je prav medijski pritisk omogočil, da se je deklica vrnila. Kot poroča Daily Mail, je Cloe nepoškodovana, vseeno pa so jo iz preventive odpeljeli v bližnjo bolnišnico, kjer so jo vrnili presrečnima staršema. 

Posnetek video kamere

"To je popoln čudež!", je komentiral tamkajšnji šef policije Kevin Guthridge. "Nimamo pojma, kako se je znova znašla med nami. Podrobno preiskujemo prav vsak možen scenarij."

Na deklico so naleteli policisti, ki so po obvestilu o pogrešani malčici neumorno iskali v bližnji in daljni okolici, blokirali so tudi pristanišča in letališča. Okoli enih ponoči po lokalnem času pa so naleteli nanjo. "Korakala je nazaj proti mestu, kjer se je zločin zgodil," je komentril Guthridge.

Eden izmed tamkajšnjih prebivalcev je sicer opozoril policijo, da je približno v času jutranje zore, ko je otrok iz sobe zginil v neznano, v bližini varnostna kamera posnela otroka, kako koraka po ulici, malce za njim pa sta pešačila dva moška. Čez okoli 20 minut sta se moška vrnila sama. Ni pa se priči dogodek takrat zdel poseben, saj je otrok - zaradi teme na posnetku ni razločil, ali gre za deklico ali fantka - korakal, kot da ve, kam gredo. 

Starši so bili pred ponovno najdbo Cloe povsem iz sebe in so krivdo za izginotje pripisali tudi sebi, saj da se nista dovolj dobro prepričala, ali sta zvečer zapahnila okno, skozi katerega so očitno vstopili ugrabitelji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.