Svet
4113 ogledov

Janša s kolegi v Ukrajini

Janša v Ukrajini Vlada RS
Ob 19. uri naj bi se sestali z ukrajinskim predsednikom Zelenskim.

Slovenski predsednik vlade Janez Janša, predsednik poljske vlade Mateusz Morawiecki, predsednik češke vlade Petr Fiala, namestnik predsednika vlade Poljske in predsednik odbora za nacionalno varnost in obrambo Poljske Jaroslaw Kaczyński so danes kot predstavniki Evropskega sveta obiskali Kijev. 

Janša je v današnjem zapisu na  družbenem omrežju twitter ob robu obiska v Ukrajini izpostavil, da želi skupaj s poljskim predsednikom vlade in češkim predsednikom vlade Ukrajini prenesti sporočilo, da je Ukrajina evropska država.

"Tu, v od vojne razdejanem Kijevu, se dela zgodovina. Tu se svoboda bori proti tiraniji. Od tu je odvisna prihodnost nas vseh. EU podpira Ukrajino, ki lahko računa na pomoč prijateljev - to sporočilo smo danes prinesli v Kijev," je sporočil Dwoczyk. Poleg tvita je objavil več fotografij premierjev.

Podpora Ukrajini 

Češki mediji, ki jih povzema BBC, medtem poročajo, da naj bi se premierji, ki so v Kijev prispeli v vlakom, ob 19. uri po srednjeevropskem času srečali z ukrajinskim predsednikom Volodirjem Zelenskim. Srečali se bodo tudi z ukrajinskim premierjem Denisom Šmihalom. Ta je na Twitterju zvečer potrdil prihod trojice premierjev in dodal: "Pogum resničnih prijateljev! Govorimo o podpori Ukrajini ter krepitvi sankcij proti ruski agresiji."

Trije premierji so prvi tuji voditelji, ki so po začetku ruske invazije obiskali ukrajinsko prestolnico.

Ukrajina vojna Ukrajina Svet Zelenski o ubitih otrocih FC Desna Černigiv Foto Šport To je po napadu ostalo od ukrajinskega stadiona

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 53
  • Gandi123 10:00 16.marec 2022.

    Tretjerazredni evropski "voditelji" na turističnem izletu zapravljajo denar svojih državljanov!

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 08:58 16.marec 2022.

    "Janša po srečanju z Zelenskim: Slovenija je bila pred tremi desetletji v podobni situaciji" Tako se začne članek na 24 ur , kjer je komentiranje zaklenjeno in ta izjava je tako debela laž , da bolj debela sploh ne more ...prikaži veče biti. Slovenija v primerjavi z Ukrajino ni imela porušenega praktično nič in žrtve vojne se v Ukrajini preštevajo v tisočih ,pri nas pa jih je bilo mislim , da manj kot je prstov na eni roki. Janša se je skrival v kleti CD , izpostavljal se je pa Kučan. Lažnivi pacient ni kaj.

  • mirror 08:10 16.marec 2022.

    Janša blesti na svetovnem političnem parketu, naši levi poslanci v Bruslju pa blestijo po blatenju lastne države, vlade in njenega premierja. Spreminja se tudi javno domače politično vzdušje. Kulovci pa Janševe mirovniške poteze v Ukrajini jeznorito označujejo za predvolilno nabiranje ...prikaži večje glasov. Tu prednjačijo SAB, SD in LMŠ, Levica je pa neodločna in mlačna.