Svet
7 ogledov

Je hrvaški duhovnik denar podaril revnim?

baška voda Tino Juric/PIXSELL
Hrvaškega frančiškana Šimeta Nimca kličejo Robin Hood.

Potem ko je sodnik odločil, da se lahko hrvaški duhovnik, ki je prodal cerkveno zemljišče in pobegnil, brani s prostosti, naj bi se frančiškan pojavil v Baški vodi. Tako vsaj pravijo tamkajšnji meščani, ki bi ga z veseljem peljali na kavo. Večina jih namreč ne verjame, da je Šime Nimac 1,3 milijona evrov kupnine obdržal zase. Tudi policiji naj bi ob prijetju zatrdil, da je denar razdelil med revne starše.

"Ljudem v Baški vodi je vedno pomagal, velikokrat tudi finančno,“ je povedal meščan, ki je želel ostati anonimen, in dodal, da je duhovnik med mašo vedno poudarjal, da je treba pomagati starim in nemočnim. Zato naj bi ga nekateri klicali Robin Hood.

"Odličen duhovnik je bil. Če bi ukradel denar, a ne bi bilo logično, da bi ušel nekam v tujino? Zelo je inteligenten. Opazi stvari, ki jih drugi ne vidijo,“ 24sata.hr citira prebivalko Baške vode, ki se strinja z mnenjem večine, da njihov duhovnik zagotovo ni kriv.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.