Svet
24 ogledov

Je pred smrtjo spal z delavcem?

Smrt Terre'Blancha naj bi bila povezana s spolnim odnosom z njegovim delavcem. ( Žurnal24 main
Južnoafriška policija preiskuje, ali so vodjo tamkajšnje belske skrajne desničarske stranke Eugena Terre'Blancha umorili zato, ker je imel spolne odnose s svojim najetim delavcem.

Odvetnik enega od dveh temnopoltih delavcev, ki sta delala na Terre'Blanchevi kmetiji in sta osumljena njegovega umora, je dejal, da je bil borec za apartheid ubit potem, ko je hotel imeti spolne odnose z obdolženima.

Tiskovni predstavnik policije je potrdil, da policija tudi to preiskuje. Sprva je namreč policija dejala, da naj bi moškega ubila 28- in 15-letnik, ker jima je dolgoval plače.

Vodja province Hawks na severozahodu države Jan Mabula je dejal, da policija preiskuje oblačila osumljencev in tako preverja, ali je zločin povezan s spolnostjo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Terre'Blanche je bil tretjega aprila ubit na svoji farmi v Ventersdorpu. Policisti so ga našli s spuščenimi hlačami. "Po besedah mojega klienta je bila v ozadju nekakšna sodomija, ki je bila tudi povod za njegovo smrt," je dejal odvetnik 28-letnega Chrisa Mahlanguja Puna Moroko.

Stranka borca za apartheid AWB je že zanikala namigovanja o homoseksualni povezavi z umorom 69-letnika. Slednji je bil vodja Afriškega gibanja odpora, skupine, ki se je konec 80. in na začetku 90. let prejšnjega stoletja borila za obstoj apartheida in takratni belski vladi zagrozila z oboroženimi spopadi, če bi ga ukinila.

Stranka, ki je odkrito zagovarjala rasizem, je prenehala aktivno delovati leta 1997. Terre'Blanche jo je spet aktiviral pred dvema letoma in med drugim napovedal tudi, da bo na mednarodnem sodišču zahteval pravico, da južnoafriški belci ustanovijo svojo državo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.