Svet
4 ogledov

Jörg je bil kot ocean

Claudia Haider, vdova po Jörgu Haiderju, ima velike pomisleke ob uradni razlagi
1/40
Žurnal24 main
Prvič po smrti Jörga Haiderja je za javnost spregovorila vdova Claudia. Za njim je ostala globoka praznina, je dejala.

"Bil je kot ocean, kot val, ki te znova in znova obliva," ga je še opisala strta Claudia. "Ni umrl le deželni glavar, temveč tudi njegova žena," dodaja v intervjuju za Kleine Zeitung.

 
 

Bil je tako galanten in pozoren moški.

 
Njeni hčerki, 32-letna Urlike in 28-letna Cornelia, sta stalno ob njej, vsak dan prihajajo k njej tudi člani širše družine in prijatelji. "Skupaj molimo in se pogovarjamo o njem," pravi in dodaja, da govorijo o spominih, pa tudi o vsakdanjih stvareh. 

V zadnjih treh tednih je šla 52-letnica, sicer rojena na Bavarskem, skozi hudo kalvarijo. Poleg izgube 58-letnega moža, s katerim je bila po lastnih besedah srečno poročena 32 let, so jo namreč prizadela še namigovanja v javnosti, da je pokojni Haider vodil dvojno življenje in da je imel ljubezensko zvezo s svojim naslednikom na čelu Stranke za prihodnost Avstrije, Stefanom Petznerjem  

Haiderjeva družina. Z ženo Claudio je bil poročen 32 let. © EPA

 

O pokopu noče govoriti
"Včasih še vedno pričakujem, da me bo poklical, naj ga pridem iskat na celovško letališče," razlaga vdova, ki se poskuša navaditi na praznino. O tem, da moža po treh tednih po prometni nesreči na obrobju Celovca še vedno niso pokopali, noče govoriti, prav tako o tem, da naj bi želela novo preiskavo krvi, saj je imel po prvi Haider v sebi veliko količino alkohola.

Vesela pa je, ko se spomni na njuno zadnje srečanje. "Veliko sva se pogovarjala in šalila," končuje strta Claudia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.