Svet
17 ogledov

Jug Italije pod vodo

Italija, poplave, neurje, jug Italije
1/5
Žurnal24 main
Na jugu Italije divjajo huda neurja, ki so v pokrajini Kampanja povzročila precejšnjo škodo. Medtem iz Moskve poročajo o nenavadno visokih temperaturah za ta letni čas.

Iz italijanskega Salerna poročajo o poplavah in obilnem deževju. Reke prestopajo bregove tudi v kraju Capaccio, kjer je moralo domove zapustiti okoli tristo ljudi.

Fotografije poplav na jugu Italije si oglejte v GALERIJI.
Avtocesto, ki povezuje Salerno in mesto Reggio Calabria, so zaradi neurja zaprli, kar je povzročilo precejšnjo zmedo v prometu. V kraju Sarno, kjer je v zemeljskem plazu leta 1998 umrlo 137 ljudi, so izdali opozorilo pred poplavami. Z obale v okolici Amalfija pa poročajo o zemeljskih plazovih.

 

Zaradi visokih valov so prekinjene trajektne povezave med Sicilijo in Eolskimi otoki. V Benetkah pa se je gladina morja dvignila na rekordnih 106 centimetrov nad običajno ravnjo. Večina mesta je poplavljenega.

Moskva: za 10 stopinj stopinj previsoke temperature
Rusko prestolnico so zajele nenavadno visoke temperature za ta letni čas; danes so namerili kar 13 stopinj Celzija, kar je rekordno za temperature v novembru.

Če ne bi bilo oblačno, bi se temperature morda dvignile še bolj, so objavili ruski meteorologi v Moskvi.

Za ta letni čas bi morale biti temperature v Moskvi okoli ničle, nikakor pa ne čez 10 stopinj Celzija. Dolgoletno povprečje temperatur v Moskvi novembra je namreč minus 1 stopinja Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.