Svet
14 ogledov

Jutri dan D za Hrvaško

Volitve na Hrvaškem EPA
Hrvaška predsednica je novi koaliciji Most neodvisnih list in HDZ dala 24-urni rok za predlog mandatarja za sestavo nove vlade. V sredo bo Hrvaška dobila novega mandatarja ali pa sklic vnocičnih volitev.

Predsednika hrvaških strank Most neodvisnih list in HDZ Božo Petrov in Tomislav Karamarko sta po četrtem krogu posvetovanj sporočila, da imata 78 podpisov poslancev in s tem zadostno večino za oblikovanje vlade. Zahtevala sta dodatnih 24 ur za sklenitev dogovora. Imela naj bi tudi predlog za nestrankarskega predsednika vlade.

Predsednica države Kolinda Grabar-Kitarović je k predlogu privolila in navedla, da bo imela Hrvaška v sredo mandatarja ali pa sledijo predčasne volitve

Milanović za nove volitve

zoran milanović | Avtor: EPA EPA

Kot vse kaže, tako kljub dolgotrajnim pogajanjem med Mostom in SDP dosedanjega premiera in predsednika SDP Zorana Milanovića ne bo v koaliciji.

Milanović pa je še danes dejal, da je sedaj na potezi predsednica države Kolinda Grabar Kitarovićeva, od katere pričakuje, da se bo pokazala kot državnice in dodal, da je SDP pripravljena na nove volitve.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.