Svet
94080 ogledov

Avto s polno hitrostjo uničil cestninsko postajo, trije mrtvi

Huda nesreča na cestninski postaji v Italiji
1/4
Profimedia
Huda prometna nesreča pri naših sosedih, umrli so trije ljudje.

Huda prometna nesreča na cestninski postaji na avtocesti v Rosignanu v nedeljo okoli 13. ure je vzela tri življenja. V prometni nesreči so umrli 61-letni Nemec in njegova sedem let starejša žena, ter mladi, 21-letni Italijan. Nesrečo naj bi zakrivil 61-letni voznik, ki pred cestninsko postajo ni zaviral in se tako zaletel v vozilo pred seboj. Domnevno naj bi bil razlog za nesrečo slabost voznika.

Po poročanju RaiNews so vsi trije udeleženci umrli na kraju nesreče. Trupla so izvlekli gasilci in jih prepeljali v mrtvašnico Rosignano. V nesreči je bilo poškodovanih še šest ljudi, med njimi tudi tuja družina z dvema otrokoma, poročajo italijanski mediji. Nesreča se je zgodila na cestninski postaji avtoceste A12 v kraju Rosignano Marittimo (Livorno) v Toskani. 

Italijanski mediji dodajajo, da starejši par iz Nemčije prihaja iz Ausburga. S svojim avtomobilom sta se mož in žena peljala proti Rimu, pri tem pa pri veliki hitrosti trčila v drugi avtomobil, fiat 500, ki je bil ustavljen na cestninski postaji. V njem je bil na sovoznikovem sedežu 21-letni Italijan, ki nesreče prav tako ni preživel. 29-letna voznica fiata pa je bila poškodovana. Poleg nje je bila v nesreči lažje poškodovana še peterica, med drugim tudi dva otroka, stara tri in šest let, in njuna 35-letna mama.

Corriere della Sera še poroča, da se je ob trku avtomobilov sprožil domino učinek, kar je privedlo, da so avtomobili uničili cestninsko postajo, v kateri je sedel 44-letni cestninar. O tem, kako silovito je bilo trčenje, pričajo tudi fotografije. Ogledate si jih lahko v zgornji fotogaleriji.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:04 04.junij 2024.

    To so tudi pri nas delali,načrtno

  • Fructal 15:50 03.junij 2024.

    Najbrž je ugotovil, ko je pripeljal pred cestninskih postajo, da mora plačati, pa ga je ruknilo..... V Nemčiji pač ni cestnin.....

  • Avatar NickMason
    NickMason 14:03 03.junij 2024.

    Avto je že kot računalnik ,ima glasbo ,videoteko ,navigacijo itd,pa vse kar je potrebno je treba samo pozoren bit na vožnjo,kar je ironično da ravno zaradi teh aparatur postane nepazljiv,plus tega pa še mobi v roki,pol pa pok.