Svet
12080 ogledov

Kako je mogoče? Udeleženec Trumpovega zborovanja policijo opozarjal na strelca na strehi

Poskus atentata na Donalda Trumpa, očividec Profimedia
V javnost prihajajo nove podrobnosti o poskusu atentata na Donalda Trumpa, ki je šokiral svetovno javnost danes ponoči.

Trump je bil v soboto tarča napada na predvolilnem zborovanju v mestu Butler v Pensilvaniji. Napadalec je nanj streljal s strehe bližnjega poslopja in ga zadel v uho. V poskusu atentata je bil poleg napadalca ubit še en udeleženec zborovanja, dva pa sta bila huje ranjena. Trump je še isti dan zapustil bolnišnico.

Toda zdaj v javnost prihajajo nove podrobnosti. Oglasil se je udeleženec zborovanja, ki trdi, da so policiste in tajne agente opozarjali na moškega, ki se po strehi plazi s puško, a ni prišlo do ustrezne reakcije. "Jasno smo videli, da ima puško," je dejal očividec, ki je na glavi nosil čepico v podporo Trumpu. "Opozarjali smo nanj, policistom smo govorili, da je na strehi moški s puško, policisti pa so se obnašali, kot da ne bi vedeli kaj storiti. Naslednja stvar, na katero sem pomislil, je, zakaj je Trump še vedno na odru in zakaj ima še vedno govor. Na strehi je moški bil vsaj tri, štiri minute, preden je sprožil strele," je pojasnil očividec v pogovoru za BBC, več pa v spodnjem vdelanem videoposnetku. 

V javnosti so zaokrožile tudi prve fotografije strelca na strehi, razkril jih je TMZ. 

 

"Samo Bog je bil tisti, ki je preprečil, da bi se zgodilo nepredstavljivo," je nekdanji predsednik ZDA danes zapisal na svojem družbenem omrežju Truth Social.

"V tem trenutku je bolj kot kadarkoli prej pomembno, da smo enotni in pokažemo pravi značaj Američanov, da ostanemo močni in odločni ter da ne dovolimo zmage zlu," je dodal 78-letnik. Potrdil je tudi, da se bo udeležil republikanske nacionalne konvencije, ki se bo začela v ponedeljek v Milwaukeeju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 37
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:24 15.julij 2024.

    Toliko enih teorij o tem kaj se je dogajalo, a sem prepriacna, da niti ena ne drsi.

  • Anja1956 22:09 14.julij 2024.

    Verjetno je za atentat vedelo več prisotnih, zato so ga po strelih , ki jih je sprožil tudi pokončali, da ne bi izdal ostalih vpletenih! Klasična zarota !

  • Kmodri_ 19:48 14.julij 2024.

    Svet bi boljši brez Dumpa,Putlerja in Natanjahunja!