Svet
32 ogledov

Kalinić razkril še del mafije

(Foto: Milivoj Keber / Cropix) Žurnal24 main
Sretko Kalinić naj bi priznal že 29 umorov. Razkril naj bi tudi nova imena v povezavi z umori, o katerih smo že poročali. Bolnišnico, v kateri se zdravi, še vedno poostreno nadzorujejo.

Hrvaška policija je srbskim kolegom izročila dokumentacijo v zvezi s Sretkom Kalinićem. Do dela te dokumentacije se je dokopal tudi srbski Press, ki poroča, da je Kalinić priznal krivdo za 29 umorov v Srbiji, Črni gori in na Hrvaškem. Kalinićeve trditve so skladne z besedami še enega ujetega člana zemunskega klana, Miloša Simovića.

Povedal je, da je Jurišića ubil s kladivom, ga razkosal in nato zmlel v mlinčku za meso. Pri tem se je ta zataknil, ker je imel Jurišić v telesu naboj iz enega od prejšnjih strelskih obračunov.
Nacionalov vir o Kalinićevem opisu umora Jurišića

Simovič je sicer rekel, da 70 odstotkov Kalinićevih informacij drži; policija namreč v njegove besede dvomi. Prevladuje prepričanje, da želi Kalinić priti do posebnega statusa, ko ga bodo Hrvatje izročili Srbiji.

V svojih pričanjih je močno obremenil Luko Bojovića, ki naj bi naročil velik del umorov ter v številnih akcijah tudi sam sodeloval. Člani zemunskega klana so največ delali ravno zanj, trdi Kalinić. Bojović naj bi tako bil tisti, ki je ubil Milana Jurišića, skupaj pa so ga nato zmleli v mlinu za meso ter ostanke odvrgli v reko.

Umor Đinđića naj bi naročil Dušan Spasojević, ki so mu pomagali Aco Simović, Vlada Budala in Ninoslav Konstantinović. Cvetka Simića naj bi pospravil Miloš Simović, obstaja pa možnost, da mu je pri tem pomagal Bojović.

Kalinić se sicer še vedno zdravi v bolnišnici. Po nekaterih informacijah naj bi bilo njegovo zdravstveno stanje slabo, a hrvaški policisti so včeraj zatrdili ravno nasprotno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.