Svet
7727 ogledov

Kamp na Krku: Tudi tukaj slovenski pavšalisti niso več zaželeni

Krk, Njivice Bralka
V priljubljenem kampu Njivice na Krku morajo pavšalisti odstraniti svoje mobilne hiške. Med njimi so številni Slovenci.

Skupina pavšalistov naj bi s pomočjo slovenskega in hrvaškega odvetnika zaradi tega sprožila sodni spor, poroča Siol.

Aminess, ki je lastnik kampa, pojasnjuje, da so se večini pavšalistov pogodbe iztekle leta 2023, takrat so z njimi podpisali enoletne pogodbe in jih opozorili, da jih ne bodo več podaljšali.

Da po novem ne bodo več omogočali pavšala za okrog sto privatnih mobilnih hišic ter da jih bo treba odstraniti, je že sredi maja poročal portal avtokampi.si.

S prenovo kampa, ki se bo začela sredi oktobra, bodo na novo uredili kamping parcele, tako da bodo večinoma večje od 100 m2, zaradi tega bo skoraj sto manj parcel, zamenjali pa bodo tudi večino mobilnih hišic.

Po prenovi bo imel kamp nekaj več kot 300 parcel in okoli 200 mobilnih hišic, dodatno bodo v ponudbo dodali tudi glamping hišice. Skupna kapaciteta kampa bo dva tisoč oseb znižana na tisoč petsto.

Po sezoni leta 2016 so iz kampa vrgli pavšaliste s prikolicami, nekateri so prikolico kupili le eno leto pred tem in so na morju uživali le eno leto, potem pa so morali jeseni iskati novo lokacijo za svojo prikolico.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Sašo Čepon 10:44 01.oktober 2024.

    Kamp na žalost ni socialna ustanova, veeeeliko pavšalistov pa ima "svoj" prostor u kampu kot na deponiji... Zraven takega svinjaka švaba pač ne bo parkiral avtodoma...

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:14 01.oktober 2024.

    Konec je dopustov za paštetkarje,zdaj bodo zaželeni samo bogati

  • atamama 09:30 01.oktober 2024.

    Sicer pa ne razumem pavšalistov. Najavili so vse ampak ne, oni imajo neko nenapisano pravico je?at vse. Tudi ko si v kampu se imajo za nekaj več, bi komandirali in drežnali za vsako dlako. Lep dogodek, od 16 do 20 ...prikaži več ure se Slovenci zabavajo, glavna melodija ..ne boš ti meni zizike majal.. Ko pijani omagajo jih je pa motilo že pogovarjanje mladine.... Taki so-smo, kajne?