Svet
23 ogledov

Kazen za nespodobne opazke in žvižganje

Ženska na ulici Jure Tomc
V Bruslju je odklenkalo vsem, ki radi požvižgajo za kakšno lepo deklico ali ji namenijo kakšno besedo, ko se sprehaja po ulici. No, če imate 250 evrov za plačilo kazni, si boste kaj takšnega še vedno lahko privoščili.

Oblasti v Belgiji so s prvim septembrom uvedle novo kazen za vse tiste, ki se bodo na ulicah do žensk vedli nespodobno in jih s svojimi opazkami spravljali v nelagoden položaj. Prepovedano je tudi žvižganje. Kazen za takšno dejanje je 250 evrov.

Odločitev padla po filmu

Za kazni so se določili po tem, ko so študenti v filmu, ki so ga posneli na ulicah, prikazali, kaj vse ženske preživljajo na ulicah Bruslja. Idejni vodja za film je bila Sofie Peeters, ki se je v Bruselj preselila zaradi študija igre. Ko se je sprehajala po ulicah, jo je večkrat presenetila kakšna opazka moških, ki pa ni bila vedno prijetna. Ker ni vedela, ali težava tiči v njenem videzu ali oblačenju, ali to počnejo vsem ženskam, se je odločila, da posname film. Prišla je do ugotovitve, da se podobne stvari na ulicah dogajajo vsem ženskam, piše 24sata.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.