Svet
31 ogledov

"Kdor krade lopovom, je božji sluga"

Frančiškan Šime Facebook
Duhovnik, ki so ga včeraj aretirali v Zagrebu, ker je pobegnil z milijonom evrov in dekletom, je postal zvezda Facebooka.

Čeprav je "zločinec, ki je prodal cerkveno lastnino in z župnijskega računa dvignil milijon evrov, ima simpatizerje" piše Jutarnji list. Na Facebooku je bila namreč ustanovljena podporna skupina, ki ima že več kot štiri tisoč dvesto članov. Oboževalci ga hvalijo in podpirajo, pojavila se je celo šaljiva karikatura duhovnika na belem konju. Spremlja ga objava, ki zatrjuje, da "tisti, ki krade lopovom, ni lopov, temveč božji sluga".

Na lažnem profilu, ki ga je neznanec poimenoval "Fra Šime", naj bi javnost obveščal o tekočem dogajanju. Zadnja objava na tem profilu sporoča, da je "na poti v Split in da se bo resnica kmalu izkazala."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 00:01 25.oktober 2012.

    Ni prodal CERKVENO lastnino, ampak je Cerkev najprej legalno UKRADLA privatno zemljišče in ko je zanj dobila lastniški list , prodala. Zato je tudi župnik Šime , ki je za Cerkev izpeljal to goljufijo, ta denar UKRADEL , kar je ...prikaži več pa še bolj pošteno . Ukradel ga je lopovom, vsaj v tem primeru, ker sicer jaz mislim da so lopovi v vseh primerih !