Svet
7 ogledov

Kim bolan? Kje pa, gleda nogomet.

Severnokorejske oblasti se jedrskemu programu nočejo odpovedati. Žurnal24 main
Severna Koreja je svetovni javnosti pokazala slike voditelja Kim Džong Ila med nogometno tekmo, s čimer želi končati špekulacije o njegovem zdravstvenem stanju.

Na fotografijah Kim, oblečen v jesensko opravo, s sončnimi očali in sedeč vidno uživa v tekmi med dvema vojaškima moštvoma. Kljub temu pa niti na eni fotografiji ni videti igralcev ali gledalcev.

Po tekmi je Kim Džong Il čestital nogometašem za njihov uspeh na tekmi in izrazil veliko zadovoljstvo nad nivojem igranja, je dejal predstavnik uradne tiskovne agencije KNCA.


Francoski nevrokirurg v Pjongjangu

Kimovo zdravje je že dva meseca predmet špekulacij, potem ko se 66-letni komunistični diktator ni pojavil na septembrski vojaški paradi. Ameriške in južnokorejske oblasti so prepričane, da je Kim doživel možgansko kap, kar pa uradni Pjongjang ostro zanika. Špekuliranje o zdravstvenem stanju voditelja ene najrevnejših držav na svetu je pred dnevi podžgala še vest, da se v Pjongjangu mudi priznani francoski nevrokirurg Francois-Xavier Roux.

Dodatne sume je vzbudilo dejstvo, da se Kim minuli teden ni udeležil pogreba Pak Song-Shola, enega od ustanoviteljev Severne Koreje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.