Svet
3175 ogledov

Kim razstrelil urad na meji

Kim Jong-un, testiranje raketometa Epa
Severna Koreja je danes razstrelila poslopje urada za zveze z Južno Korejo na svoji strani meje, je sporočilo južnokorejsko ministrstvo za združitev.

"Severna Koreja je ob 14.49 razstrelila urad za zveze v Kaesongu," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočilo južnokorejsko ministrstvo za združitev, ki je pristojno za odnose s Pjongjangom.

Nekaj minut pred objavo tega sporočila je bilo na območju skupnega industrijskega območja v Kaesongu, kjer je bil urad za zveze, slišati eksplozijo, videl pa se je tudi dim.

Uničenje urada je sicer minuli konec tedna napovedala vplivna sestra severnokorejskega voditelja Kim Jong-una, Kim Yo-jong. Urad je označila za "neuporabnega".

Za Pjongjang sporna kampanja

Odnosi med državama so se v zadnjem času dodatno zaostrili zaradi letakov, kritičnih do severnokorejskih oblasti, ki jih iz Južne v Severno Korejo pošiljajo prebežniki. Pjongjang je od Seula zahteval, naj ukrepa proti tej propagandni kampanji. Severna Koreja je pretekli teden prekinila vse komunikacijske povezave z Južno Korejo.

Severnokorejska vojska pa je danes sporočila, da bi lahko na demilitarizirano območje ob meji z Južno Korejo znova poslala svoje vojake.

Kim Jong Un Svet Kim Jong Un se je znova pojavil

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar right
    right 10:35 16.junij 2020.

    vse v lepi komunjarski maniri. in to sprevrženo politiko nam vsiljujejo slovenski skrajni levičarski pokvarjenci z levico in SD na čelu